Immo Marina Tremelo
Veldonkstraat 5 - 3120 Tremelo
T: +32 16/53.00.45 - F: +32 16/52.09.96 - tremelo@immomarina.com

Ik verkoop / verhuur

Verkoop uw eigendom

De vastgoedfilosofie van Immo Marina is gebouwd op een jarenlange ervaring en een no-nonsense aanpak.

Immo Marina verkoopt uw eigendom op een snelle en efficiënte manier. Wij beschikken over een uitgebreid klantenbestand en netwerk van investeerders in de streek. Opgericht in 1986 (1998 in Tremelo) kunnen we terugkijken op een indrukwekkend palmares aan succesvolle verkopen.

Een verkoopopdracht houdt veel meer in dan een affiche hangen!

Welke stappen volgen wij bij Immo Marina om tot een vlotte verkoop te komen?

 • Gratis waardeschatting
 • Open gesprek over uw intenties en verwachtingen
 • Ondertekenen makelaarsopdracht
 • Aanleg van een grondig verkoopdossier: opvragen van eigendomscertificaat, stedenbouwkundige vergunningen en andere belangrijke documenten nodig voor een vlotte verkoop
 • Fotografie van eigendom - wekelijkse publiciteit - affiches - website - etalages
 • Mailings en telefoons naar potentiële kandidaten
 • Organiseren en afleggen van bezoeken
 • Onderhandelen en regelmatig feedback geven aan verkoper
 • Opmaken van een correcte onderhandse verkoopovereenkomst conform de vastgoeddeontologie van het Beroepsinstituut voor Vastgoed (BIV)
 • Samenbrengen koper en verkoper om compromis te ondertekenen
 • Eventuele begeleiding tot bij notaris voor ondertekening van authentieke akte

No cure, no pay !!

Een geschreven overeenkomst vormt het vertrekpunt waarop wij een vastgoeddossier opbouwen. Dit document is helder en duidelijk opgemaakt en is de basis van vertrouwen tussen de eigenaar en de makelaar.

Het vermeldt de identiteit van de eigenaar, de gegevens van de te verkopen eigendom, het ereloon van Immo Marina (geen verkoop=geen ereloon!) en de duur van de opdracht. Vraag gerust een exemplaar ter inzage.

Als professionele vastgoedmakelaar nemen wij de vastgoedwetgeving en de informatieplicht zeer ernstig.

Al onze verkoopdossiers bestaan uit een eigendomscertificaat, stedenbouwkundige inlichtingen, bodemattest (indien van toepassing), een uittreksel met de kadastrale gegevens (KI, OV), een hypothecair getuigschrift, notulen van de laatste algemene vergadering (indien van toepassing) en een inventarislijst van meubels (indien van toepassing).

Immo Marina doet grote inspanningen om gezien te worden!

Natuurlijk wordt er aan het goed een duidelijk TE KOOP bord geplaatst (tenzij u dit niet wenst) en worden verscheidene wegwijzers gezet op de invalswegen die leiden naar het goed (mits toelating van de gemeente). Waar mogelijk, wordt er ook een mooie "feel-good" reklame banner gezet aan de eigendom, die zeer goed opvalt. Uw goed wordt voorzien van een uitnodigende beschrijving en er wordt veel zorg besteed aan foto's die uw eigendom optimaal weergeven in de gemaakte publiciteit.

Een verkoopsaffiche zal worden geplaatst in onze druk bezochte etalage en op diverse vastgoed portaalsites (immoweb, zimmo - ...), naast natuurlijk onze eigen wel gekende website. Daarnaast wordt publiciteit voorzien op sociale media (Facebook/ ads).

Daarenboven beschikt Immo Marina over een indrukwekkende lijst van kandidaat kopers, die bij aanvang van de te koop stelling een e-mail ontvangen, indien het goed voldoet aan hun criteria. Wekelijks worden ook vele advertenties en zoekertjes in verscheidene weekbladen geplaatst (Streekkrant, De Zondag, Het Laatste Nieuws, ...).

Tenslotte wordt er op regelmatige basis een eigen WOONKRANT uitgegeven die apart per post wordt gestuurd (niet bij reklame en gratis pers) naar de gezinnen in onze doelregio, met het actueel aanbod in een fris en leuk kader.

Kortom, wij weten hoe belangrijk publiciteit is en de toekomstige koper van uw goed zal het merken!

Velen hebben een druk leven en hebben weinig tijd om rond te rijden op zoek naar het pand van hun dromen. De Immo Marina-site is uitgegroeid tot de belangrijkste referentie voor vastgoed in onze streek. Onze volledige portefeuille staat online en wordt frequent geupdated.

Immo Marina was één van de eerste vastgoedkantoren die sterk in het internet geïnvesteerd heeft. Daar plukken wij vandaag de vruchten van. Maandelijks hebben we gemiddeld 11 000 unieke bezoekers. Dagelijks krijgen wij tientallen mails van kandidaat-kopers.

Immo Marina hecht veel belang aan een goed voorbereide rondleiding met kandidaat- kopers in uw woning.

De slogan als zou een pand zichzelf verkopen is onzin... kandidaat-kopers zijn vandaag de dag zeer mondig, goed geïnformeerd en stellen pertinente vragen. Vandaar dat al onze mensen een grondige kennis van de individuele dossiers hebben. Zij beschikken daarnaast over een goede verkooptechnische ervaring.

Een sleutel meegeven zonder onze begeleiding zoals dit jammer genoeg gebeurt bij vele collega-makelaars en notarissen is bij Immo Marina volkomen uit den boze!

De manier waarop onderhandeld wordt met de koper is de sleutel van een succesvolle verkoop. Hier hanteert Immo Marina niet de onpersoonlijke hardselling-methode maar opteert zij voor een doelgerichte en mensgerichte aanpak.

Ons verkoopspalmares liegt er niet om en toont aan dat dit de meest succesvolle aanpak is op korte én op lange termijn. De koper van vandaag is misschien de verkoper van morgen en omgekeerd...

Een pand verkopen via Immo Marina is geen stap in het onbekende.

Immo Marina geeft voortdurend feedback aan de eigenaar over afgelegde bezoeken, reacties van klanten en de vooruitgang geboekt in de verkoop. Zo blijven we steeds handelen in overeenstemming met de eisen en verwachtingen van de eigenaar en kunnen we vlotter tot een snelle verkoop komen.

Immo Marina gebruikt de verkoopovereenkomsten goedgekeurd door de Confederatie van Immobiliën in België (CIB).

Via een internetlink beschikken wij over de meest recente documenten die rekening houden met de veranderende vastgoedwetgeving.

Van zodra de beide partijen akkoord zijn over de verkoopvoorwaarden kan overgegaan worden tot het ondertekenen van een bindende verkoopovereenkomst. Dit document bevat onder andere clausules als het bodemsaneringdecreet, het decreet op de ruimtelijke ordening, de Vlaamse Wooncode en tal van andere bepalingen die ervoor moeten zorgen dat beide partijen over voldoende garanties beschikken om een geldige en sluitende verkoopovereenkomst te ondertekenen.

Immo Marina staat garant dat dit in de best mogelijke termen gebeurt.

Immo Marina doet veel voorbereidend werk zodat de notaris de akte snel kan verlijden.

Indien gewenst begeleidt Immo Marina kosteloos de partijen tot bij de ondertekening van de akte bij de notaris om eventuele vragen nog te kunnen beantwoorden. Het is pas wanneer beide partijen tevreden zijn dat wij ook tevreden zijn!

Verhuur uw eigendom

De vastgoedfilosofie van Immo Marina is gebouwd op een jarenlange ervaring en een no-nonsense aanpak.

Immo Marina verhuurt uw eigendom op een snelle en efficiënte manier. Wij beschikken over een uitgebreid klantenbestand en netwerk van zoekende huurders in de streek. Opgericht in 1986 (1998 in Tremelo) kunnen we terugkijken op een indrukwekkend palmares aan succesvolle verhuringen.

Een verhuuropdracht houdt veel meer in dan een affiche hangen!

Welke stappen volgen wij bij Immo Marina om tot een vlotte verhuur te komen?

 • Gratis huurwaardeschatting
 • Open gesprek over uw intenties en verwachtingen
 • Ondertekenen makelaarsopdracht
 • Aanleg van een grondig verhuurdossier
 • Fotografie van eigendom - wekelijkse publiciteit - affiches - website - etalages
 • Telefoons naar potentiële huurders
 • Organiseren en afleggen van bezoeken
 • Onderhandelen en regelmatig feedback geven aan eigenaar - verhuurder
 • Opmaken van een correcte onderhandse verhuurovereenkomst conform de vastgoeddeontologie van het Beroepsinstituut voor Vastgoed (BIV)
 • Regelen van betaling, waarborg en plaatsbeschrijving
 • Samenbrengen huurder en verhuurder om huurovereenkomst te ondertekenen

No cure, no pay !!

Een geschreven overeenkomst vormt het vertrekpunt waarop wij een vastgoeddossier opbouwen. Dit document is helder en duidelijk opgemaakt en is de basis van vertrouwen tussen de eigenaar en de makelaar.

Het vermeldt de identiteit van de eigenaar, de gegevens van het te verhuren pand, het ereloon van Immo Marina (geen verhuur=geen ereloon!) en de duur van de opdracht. Vraag gerust een exemplaar ter inzage.

Immo Marina hecht veel belang aan een goed voorbereide rondleiding met kandidaat huurders in uw woning.

Een sleutel meegeven zoals dit jammer genoeg gebeurt bij vele collega makelaars is bij Immo Marina volkomen uit den boze!

Een pand verhuren via Immo Marina is geen stap in het onbekende.

Immo Marina geeft voortdurend feedback aan de eigenaar over afgelegde bezoeken, reacties van klanten en de vooruitgang geboekt in de verhuur. Zo blijven we steeds handelen in overeenstemming met de eisen en verwachtingen van de eigenaar en kunnen we vlotter tot een snelle verhuur komen.

Immo Marina gebruikt de verhuurovereenkomsten goedgekeurd door de Confederatie van Immobiliën in België (CIB).

Via een internetlink beschikken wij over de meest recente documenten die rekening houden met de veranderende vastgoedwetgeving.

Uw pand te huur zal ongetwijfeld de nodige publiciteit krijgen! Niet alleen worden op het pand zelf duidelijke borden TE HUUR geplaatst, maar tevens verschillende wegwijzers naar de woning. Het zal worden geplaatst in onze druk bezochte etalage en op diverse websites en weekbladen. Daarenboven beschikt Immo Marina over een indrukwekkende lijst van kandidaat huurders, die bij aanvang van de te huur stelling een e-mail ontvangen, indien het pand voldoet aan hun criteria.

We zorgen ervoor dat het huurdossier en huurovereenkomst compleet is en volgens de laatste normen en wetgeving. We begeleiden u graag met kennis van zaken wat betreft de huurwaarborg en plaatsbeschrijving. Het ereloon van één maand huur + 21% BTW (met een minimum van 900 € + BTW) is enkel betaalbaar door de eigenaar wanneer een geschikte huurder is gevonden. Alle kosten gemaakt door Immo Marina in verband met het zoeken naar een huurder zijn inbegrepen in dit ereloon en er zijn géén andere kosten te betalen aan Immo Marina door de eigenaar.

Gratis Waardeschatting
Ik ga akkoord met de privacyverklaring